Det närmar sig | Mest massa skitsnack och då mest om träning...

Mest massa skitsnack och då mest om träning…

Annons

Det närmar sig

Imorgon är det bara en vecka kvar tills vi åker till Indien.

Jag och pappa har just bokat ett hotell i New Delhi för de 2 första nätterna på vår resa. Vi flyger ju till Delhi och då tänkte vi passa på att stanna 2 dagar i denna sjukt stora huvudstad innan vi beger oss ut på landsbygden. Tror det blir bra att ”landa” mentalt på ett någorlunda fint hotell med eget badrum, toalett osv.

Både för mig och pappa kommer flygresan vara skitjobbig då vi båda är extremt flygrädda. Den är det enda jag kan tänka på just nu och så kommer det nog förbli tills den är över. Det andra som börjar kännas jobbigt är de tråkiga nyheter från Indien som man såklart uppmärksammat senaste tiden (bara för att man nu ska åka dit).

Dels var det en bomb som smällde i Delhi utanför nåt ”parlament” för några veckor sedan och så jordbävningen som inträffade för några dagar sedan. Jordbävningen ägde rum i norra Indien, inte alls speciellt långt ifrån där vi kommer bo. 70 människor har omkommit och räddningsarbetet pågår fortfarande. Vi åker om en vecka och jag är nojig för efterskalv….

Man är ju så förskonad mot just naturkatastrofer här i Sverige och jag kan ju bara tänka mig hur liten man måste känna sig när naturens krafter ger sig tillkänna……

Jaja, det ska nog gå bra…..som sagt, börjar nog få lite resfeber nu….

New-Delhi-2

Kommentarer

Kommentera

  1. Anna

    Spännande! Flygrädsla suger dock, jag är lika dan och jag nojjar mig i veckor innan vi ska flyga någonstans. Och jag fattar du tänker på efterskalv också. Vilket är helt förståligt. Inien är ju inte dirrekt bygt för att stå emot skalv heller. Men ju mer berädd du är när det väl händer desto bättre kan du skydda/klara dig. Ha alltid en väska med vatten, ditt pass och en liten ficklampa bredvid dörren eller sängen. Om det börjar skaka mycket så lägg dig bredvid sängen eller soffan eller en annan stadig möbel, skydda framförallt huvudet från fallande föremål. Spring inte ut, saker kan komma nerrasande från hus tak osv. 
    Jag tänker var eviga dag, vart jag än går, på hur jag ska skydda mig och barnen på den plats vi befinner oss om ett större skalv skulle komma. Helt klart skadad från det skalvet vi hade i Mars, men det fick mig att inse att man måste vara beredd när man är i ett land som har jordbävningar. 
    Helt säker på att ni kommer ha en fantastisk resa!!
     

Annons
stats